Tuesday 8 April 2014

Black bean spread


I consume a fair amount of hummus, it's one of my favorite type of spread. You can dip it in vegetables, add it on bread or rye bread, have it in a tortilla and so on. A well known fact is that hummus consists mainly of chick peas, so I wanted to change things up with a different kind. The black bean spread is a nice touch and work very well with veggies, rye bread and nachos! This would be a hit at a party serving corn tortillas and nachos with salsa and guacamole. mm! 

Ingredients:
- 500g cooked black beans 
- 4 tablespoons olive oil
- 3 tsp cayenne pepper
- 1,5 cups water
- 3 tablespoons pure lemon juice
- 1 tsp cumin
- 1 tsp ecah of salt and black pepper 
- 2 garlic cloves 

Blend everything in a food processor and voila! You got yourself a new and healthy dip. Note: if cooking the beans yourself, soak it over night and boil for 90-120 minutes. 
_____________

Ég er mjög hrifin af hummus, mér finnst það æðislegt með grænmeti, ofan á brauð, í fajitas eða tortillur. Mig langaði að breyta aðeins til og nota aðra týpu af baunum, og kom það svona vel út :3 Svörtu baunirnar bragðast ekki líkt kjúklingabaunum, en þær eru samt ofsalega góðar. Þær eru trefjaríkar og próteinríkar svo þær gefa góða seddu tilfinningu, auk þess sem lyktin í eldhúsinu varð ótrúlega góð. Þessar get ég trúað að bragðist vel með nachos flögum og í mexikanska rétti eins og tortillur, queasadillas og slíkt. Guacamole og svörtu baunirnar hugsa ég einnig að bragðist yndislega saman :) Öllu er blandað saman í matvinnsluvél, einfaldara gerist það ekki. 




- Amanda <3

No comments:

Post a Comment