Tuesday 1 April 2014

Beautiful black bean brownies



These tasted amazing and I've tasted my fair share of brownies.They are vegan and low in gluten, which makes eating them even better. I used rolled oats but gluten free oats are also an option at most grocery stores nowadays :) The key ingredient? Black beans! Rich in fiber and protein, without compromising the taste, what's not to love?

Ingredients:

- 250g cooked black beans
- 2 tablesp unsweetened cocoa powder
- 1/4 tsp salt
- 6 fresh and pitted dates
- 1/2 cup (1 dl) maple syrup
- 1/4 cup (1/2 dl) coconut oil (or any vegetable oil)
- 1/2 cup (1dl) rolled oats, gf or regular
- 2 tsp pure vanilla extract
- 1/2 tsp baking powder (nota vínsteinslyftiduft )
- 1/2 cup (1dl) dark chocolate chips
- Zest from one orange

--------------

Mikið voru þessar yndislegar :) mjúkar, sætar, fudgy. Alveg eins og brownies eiga að vera, en þessar eru vegan og innihalda minna magn af glúteini en hefðbundnar uppskriftir. Einnig er hægt að fá glúteinfría hafra í td Krónunni  og er það mál þá leyst :) Virkilega mælið með að þið prófið, svartar baunir eru trefjaríkar og próteinríkar, en einnig gera þær að verkum að þessar brúnkökur bragðast ekkert eins og baunir. Þetta er hreinasta nammi :)


Add everything except for chocolate chips and orange zest to the food processor / Blandið öllu í matvinnsluvél fyrir utan súkkulaði bita og appelsínu börk



Then finally add chocolate and orange zest. Bake at 350°F for 15-20 minutes / bætið loks við súkkulaði og berkinum og bakið við 180°C í um 15-20mín


Fudgy and chocolaty <3 Let it cool for 10min before cutting




Enjoy! :)


- Amanda <3 

1 comment: